Formsprutning av plast, formverktyg, plastdetaljer, plastprodukter, termoplaster

Tojos Plast inför ISO 13485 -
Kvalitetsledningssystem för medicintekniska produkter

Som ett steg i Tojos strategi och utveckling för att nå ut bredare på marknaden kommer Tojos Plast under våren 2018 att implementera ISO 13485. Detta kvalitetsledningssystem underlättar för oss som tillverkare av medicintekniska produkter att minska riskerna och att skapa extra hög tillförlitlighet i hela tillverkningsprocessen.

Kvalitet och säkerhet har alltid varit viktigt för oss på Tojos och ISO 13485 som är ett komplement till vårt ISO 9001 är ytterligare en bekräftelse på vår målsättning att alltid arbeta med kvalitetsförbättringar och i förlängningen producera och leverera produkter av hög kvalitet till våra kunder.

Kraven för att tillverka medicintekniska produkter är extra hög och vår satsning gör nu att vi kan erbjuda våra befintliga kunder denna kvalitetsförbättring. I och med att vi tar detta steg kan vi även välkomna nya kunder som förhoppningsvis tillför produktion i det medicintekniska segmentet.
 

Arbete i Hygienzon med plastdetaljer hos Tojos Plast

Vi strävar efter att arbeta med ständiga kvalitetsförbättringar!

– Vi är oerhört glada och stolta över att vårt arbete nu får ett erkännande genom denna internationella kvalitetsstandard. Det visar på att vi arbetar hårt för att våra interna processer uppfyller standarden och de krav som ställs, säger Jan-Olof Wilhelmsson, VD på Tojos Plast.

  

Kvalitetsledningssystem för medicintekniska produkter enligt ISO 13485

ISO 13485 är en standard för medicintekniska produkter. ISO 13485 är till större del baserad på ISO 9001, men fokuserar på säkerhet och effektivitet mer än kundnöjdhet och kontinuerliga förbättringar. Den är också anpassad till de lagar och regler som gäller för medicinsk teknik.

Ett företag har själv valet att certifiera sitt ledningssystem mot ISO 13485. Därför är det avgörande att vara väl bekant med ISO 13485 och ta hand om dess krav när en produkt ska CE-märkas.

Skillnaden mellan ISO 13485 och ISO 9001 är att standarden har flera olika krav för att uppfylla myndigheternas krav på säkerhet och funktion och är avsedd att användas av företag som behöver uppfylla det medicintekniska direktivet (MDD) för att CE-märka sina produkter.

 

Formsprutar – smått som stort!

Vi hjälper dig med allt från idé till färdig produkt med packning och leverans. Tojos är ett fullserviceföretag när det gäller produktion i plast genom formsprutning och tillverkar ett brett utbud från små detaljer till större produkter, allt från det enkla till de mer avancerade tekniska produkterna. Vår plastproduktion är automatiserad och vi har ett rationellt produktionsflöde.

Genom formsprutning kan man producera produkter i flera olika plastmaterial och vi berättar gärna för dig om olika material, lämpliga för formsprutning däribland biobaserade plaster.

Har du en idé om en produkt du vill ska ta form? Hör av dig!

Vi utvecklar ständigt bättre och effektivare metoder med det senaste inom teknik i kombination med lång erfarenhet och kunnig personal.

Kontakta oss när du behöver hjälp med formsprutning i plast, boka ett möte eller för en offertförfrågan!

 

dotted-green-line

Mer om vår produktion och mycket annat kan du läsa om här på vår hemsida.