Formsprutning av plast, formverktyg, plastdetaljer, plastprodukter, termoplaster

På Tojos är alla välkomna!

Vår plastproduktion på Tojos är automatiserad och vi har robotar som tar hand om mycket men det finns manuella uppgifter som måste utföras och här hjälper serviceteamet till, mest med efterbearbetningen.
Det är detaljer som ska sammanfogas eller packas.

Arbete med packning av plastdetaljer hos Tojos PlastEfterarbete med borrning av plastdetaljer hos Tojos Plast

Pia arbetar med serviceteam hos Tojos Plast

Pia och hennes serviceteam

Pia har haft sin arbetsplats hos Tojos i 15 år. Här arbetar hon som handledare för en företagsgrupp på 14 personer i ett serviceteam inom daglig verksamhet (LSS-Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade).

Pia är anställd av Malmö stad och har utbildning inom vård/omvårdnad. Som handledare är hennes roll att tillsammans med Tojos personal samordna uppgifterna som ska göras, leda arbetet i gruppen, stötta och motivera personerna i sin utveckling.

– Jag arbetar tillsammans med deltagarna och stöttar i de olika arbetsuppgifterna, säger Pia.
Här jobbar aldrig mer än 8 personer åt gången och de är här under överenskomna tider, allt från 3 timmar per dag till 8 timmar eller någon dag/vecka. Flera av dem har varit här länge och de trivs och känner ansvar i sin grupp. Här får de stimulans och möjlighet att utvecklas i gemenskapen med andra i en sysselsättning som är anpassad efter de olika personernas behov och intressen. Flera av deltagarna har dessutom blivit kompisar och de går på fotboll eller gör annat tillsammans på sin fritid.

Långt samarbete

Vi uppskattar det långa samarbetet vi haft med Malmö stad och är glada att vi kan erbjuda varierande arbetsuppgifter till gruppen och möjligheten att arbeta utifrån sina förutsättningar. Att ha meningsfull sysselsättning och att ingå i en gemenskap är ju viktigt för de allra flesta människor.

Här gör vi allt under ett tak, vilket innebär att vår kund slipper mellanhänder. Vi levererar en helt färdig och komplett produkt från en och samma leverantör. Allt från idé till färdig produkt med packning och leverans.

Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning enligt LSS

Arbete på montageavdelningen hos Tojos PlastDaglig verksamhet är en insats enligt lagen om stöd och service (LSS) att ge personer med psykisk ohälsa eller psykisk funktionsnedsättning något intressant och meningsfullt att göra på dagarna. Innehållet i daglig verksamhet kan variera från mer öppen social samvaro till mer strukturerad sysselsättning. Malmö stad har daglig verksamhet på mer än 40 olika enheter. Det kan variera allt från social verksamhet till arbete på företag.

 

Formsprutar – smått som stort!

Vi hjälper dig med allt från idé till färdig produkt med packning och leverans. Tojos är ett fullserviceföretag när det gäller produktion i plast genom formsprutning och tillverkar ett brett utbud från små detaljer till större produkter, allt från det enkla till de mer avancerade tekniska produkterna. Vår plastproduktion är till största del automatiserad och vi har ett rationellt produktionsflöde.

Har du en idé om en produkt du vill ska ta form? Hör av dig!

Kontakta oss när du behöver hjälp med formsprutning i plast, boka ett möte eller för en offertförfrågan!

Mer om vår produktion och mycket annat kan du läsa om på vår hemsida.