Formsprutning av plast, formverktyg, plastdetaljer, plastprodukter, termoplaster

Samarbetet mellan Tojos Plast och Kockum Sonic stärks nu ytterligare

Vi är mycket glada och stolta över att det redan mångåriga samarbetet mellan Tojos Plast och Kockum Sonics nu stärkts. Från och med augusti i år har vi även tagit över arbetet med att montera de övriga komponenterna på signalhornen som gör produkten komplett. Tojos genomför också emballering och slutpackning av komplett horn enligt Kockum Sonics beställningar på kundordernivå.

I över 20 år har Tojos formsprutat Kockum Sonics olika horn i specialplast som oftast är i förstärkt och flamskyddat material för att klara de hårda påfrestningarna och de speciella krav som bl.a. ställs inom tågbranschen gällande brandsäkerhet. 

Många av signalhornen har sitt ursprung från första hälften av 1900-talet men uppdateras löpande för att möta dagens krav och teknik.

Hesa-Fredrik formsprutad och monterad slutprodukt av Tojos Plast

Förutom hornen till tåg så tillverkar Tojos även ”Hesa-Fredrik” som oftast sitter på byggnader och används för att varna befolkningen om större bränder, gasutsläpp, etc. Oftast hör man ”Hesa-Fredrik” första måndagen i kvartalet då Räddningstjänsten testar funktionen.

Nu har Tojos alltså fått ännu ett uppdrag från en trogen kund att leverera en helhetslösning. Allt från att vi tillverkar produkten genom formsprutning, monterar dit komponenter till att vi slutligen packar och levererar en färdig produkt.
 

Känns tryggt och pålitligt

Drygt 20 år. Så länge har Kockum Sonics samarbetat med Tojos Plast.
– Det är tryggt och pålitligt, säger Bertil Juliusson 
– Så med ett så långt och troget samarbete så var det intressant för oss att även titta på helhetslösningen som Tojos erbjuder. Att de även monterar på övriga komponenter och packar. Detta frigör resurser hos oss och vi får en säkrare leveransprocess till vår slutkund.

/Bertil Juliusson  Kockum Sonics          

 

Vad våra kunder tycker är viktigt för oss!

Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och deras önskemål och är stolta över våra långa kundrelationer.

Det är viktigt att våra kunder känner sig både nöjda och trygga i sin affärsrelation till oss. Genom lyhörda kundrelationer utvecklar vi ständigt vårt arbete både i verksamheten och vår service. Vi vill kunna hjälpa våra kunder genom att möta deras unika önskningar, detta gör oss starka. Uppdragen som överlåts till oss är väldigt beroende av företaget och produkten, och vi åtar oss hela tiden nya uppgifter vilket på så sätt utvecklar vår verksamhet. 

Vi erbjuder helhetslösningar!

Vi tillverkar och har ett brett utbud av plastprodukter, från små detaljer till större produkter, allt från det enkla till de mer avancerade tekniska produkterna. Vår plastproduktion är automatiserad och vi har ett rationellt produktionsflöde med teknik som borgar för kvalitet och effektivitet.

Tojos är ett fullserviceföretag när det gäller produktion i plast genom formsprutning. Vi kan därför också ta hand om allt från små detaljerade monteringar till helhetslösningar som täcker in allt från att köpa in komponenter, montera, lagerhålla produkterna samt leverera dem.

Vårt mål är att erbjuda en kostnadseffektiv helhetslösning som gör det möjligt för dig som kund att spara tid och pengar och kunna fokusera på din egen affärsverksamhet.

Genom formsprutning kan man producera produkter i flera olika plastmaterial och vi berättar gärna för dig om olika material, lämpliga för formsprutning däribland biobaserade plaster.

Har du en idé om en produkt du vill ska ta form? Hör av dig!

Vi utvecklar ständigt bättre och effektivare metoder med det senaste inom teknik i kombination med lång erfarenhet och kunnig personal.

Kontakta oss när du behöver hjälp med formsprutning i plast, boka ett möte eller för en offertförfrågan!

Mer om vår produktion och mycket annat kan du läsa om här på vår hemsida.