Kundcase

Tojos Kundcase: Fiedler & Lundgren – Snusdosan KNEKT

snusburk

Kan man få en automatiserad produktionsenhet för en designad och formsprutad högvolymprodukt med effektiv produktion och samtidigt få korta beslutsvägar, och korta leveranstider?

Läs mer nedan om hur vi löste vårt kundcase.

 

Bakgrund

Fiedler & Lundgren AB startade snusproduktion i Malmö år 2002 i en nedlagd korvfabrik. De köptes upp 2008 av ett USA-ägt företag och konkurrerar med Swedish Match. Idag är de Sveriges näst största snustillverkare med 9 % av marknaden i Sverige och Norge.

I början utnyttjades utländska leverantörer av burkarna till företagets ca 20-tal sorters snus. De hade ibland gamla och slitna verktyg som använts till andra kunder.

Tojos Plast AB kontaktade Fiedler & Lundgren AB under årens lopp utan att det resulterade i något projekt, men under 2011 tog vi ny kontakt och då fanns intresse. De hade upplevt kvalitetsproblem med snusdosorna från den utländske leverantören, och nu ville de flytta hem produktionen till Sverige för att få närhet och full kontroll.

Projektet

Fiedler & Lundgren AB ville utveckla produktionen av snusdosan KNEKT, eftersom burken är viktig, och för att man säljer mer på bra design och kvalitet. De hade förstått fördelarna med närhet i ett samarbete för att kunna vara effektiv och ha god kvalitetskontroll. Valet föll på Tojos Plast AB för att ta fram en ny produktionsenhet för snusdosor samt ha närhet till den dagliga produktionen av snusdosorna.

Först gjordes en audit 2011 för att stämma av att Tojos produktionsmiljö kunde klara av livsmedelsverkets hygienkrav. Efter klartecken startades projektet i början av 2012.

På grund av höga krav på teknik och produktionshastighet samt utrustningens livslängd valde vi svenska högklassiga leverantörer för att genomföra uppdraget att ta fram maskiner, verktyg och att sätta upp en helautomatiserad produktionsenhet för formsprutning. Verktygen tillverkades under våren och sommaren, och sedan hösten 2012 är produktionen i full gång.

Locket förses med en etikett genom IML, In Mould Labeling. IML är ett sätt att fästa etiketter på en förpackning genom att en bildfolie placeras i formverktyget före själva formsprutningen.

Uppdraget / Utmaningen

Underlätta kontakten, närhet, kontroll av kvalitet, ändringar, korta beslutsvägar, korta leveranstider mm

Ett absolut krav på att locket på burken inte skall gå upp/lossa i fickan eller läcka.

Maskiner + arbetsplats effektiviserat…

Lösningarna

Helautomatiserad produktionsenhet för hela produktionsprocessen att formspruta lock och innerlock, etikettering av innerlock, samt slutmontage av innerlocket i ytterlocket.

Etiketter i PP-plast tas hem från Italien och monteras automatisk fast i locket under själva formsprutningsprocessen.Tojos Plast formsprutning med Ferromatik K-tec 155

Locken färgas in med metallic master batch för att få den rätta färgen.

Eftersom årsvolymen är stor investerade vi i en snabb formspruta, Ferromatik K-TEC 155, för emballagekörning. Formsprutan har en låskapacitet på 155 ton och är utrustad med en High-speed Wemo robot.

Har ni frågor om egna projekt

Har ni själva en utmaning inom formsprutning som du/ni funderar över så ber vi dig kontakta oss. Vi ställer gärna våra erfarenheter och expertis till ert förfogande för att ta fram ett förslag till lösning för ert projekt.

Kontakta oss redan idag!