Nyhetsarkiv

Vision-kvalitetssäkring av Pysventil för småfisar

Kvalitetssäkring av formsprutad pysventil

Vi ser ett ökat intresse från våra kunde att installera Vision-system för kvalitetssäkring vid tillverkning av plastprodukter genom formsprutning.

Den medicinska produkten Windi är en Pysventil för ”småfisar”. Med andra ord för bebisar som har gasproblem. Man stoppar in den i rumpan och så pyser gasen ut och trycket lättar. Den har på kort tid blivit mycket populär.

Det är höga kvalitetskrav för produktion av medicinska produkter. För att säkerställa kvaliteten vid tillverkning av Windi pysventiler har Tojos Plast installerat ett vision-system för helautomatisk kvalitetskontroll.

Så här går det till

Produktionen sker i Tojos Hygienzon där en robot hämtar Windi direkt ur formsprutningsverktyget. Roboten sänker ned dem i en fotolåda för fotografering av produkterna, och skickar resultatet till en dator för kontroll.

 

Datorns förinställda programvara jämför fotot med specifika mätpunkter och mätområden för att säkerställa att varje produkt är korrekt. Om en produkt skulle vara felaktig sorteras den automatiskt ut och slängs av roboten.  

Fördelar

Vision-automatiserad kontroll ger kvalitetsförbättring som säkerställer höga kvalitetskrav. Tojos kan kostnadseffektivt leverera kvalitetssäkrade plastprodukter.

Här hittar du Windis hemsida

Hur kan vi hjälpa er idag?

Har ni funderingar på ett nytt formsprutningsprojekt, eller kanske önskar ni flytta hem produktionen till Sverige.

Vi på Tojos Plast ställer gärna vår långa erfarenhet och breda kompetens inom formsprutning till förfogande för ert projekt!

Kontakta oss idag för mer info, ett möte eller en offertförfrågan!