Nyhetsarkiv

Ny investering i 2K-teknik!

Unik snusförpackning

formsprutning 2k teknik01

Sedan i våras tillverkar vi på Tojos snusdosor med 2K-teknik för Fiedler & Lundgren.

Vi har tillsammans tagit fram en unik, revolutionerande snusförpackning i en teknik som är en helt ny lösning när det gäller tillverkningen av snusdosor och som är ett helt nytt koncept på snusmarknaden. Processen innebär att man formsprutar locket i två material med olika egenskaper i samma moment.

Denna nya dosa är anpassad för portionssnus och det som gör snusdosan unik, är att undersidan av utrymmet för begagnade portionspåsar är tillverkat i en mjuk töjbar TPE-plast. Detta innebär att det finns plats för fler begagnade portionspåsar än i andra dosor då plasten expanderar ner i själva burken. Det blir enklare att hantera prillorna, och mindre risk att de hamnar där de inte bör.

Tillverkningsprocessen är helautomatisk och produktionen sker i Tojos hygienzon för livsmedelssäkrad produktion. Denna teknik då man kombinerar två materials unika egenskaper är samma som används i tillverkningen av t.ex. leksaker, tandborstar och handtagen på verktyg.

 formsprutning 2k teknik02formsprutning 2k teknik03

Toppmodernt verktyg

Samarbetet med Malmöföretaget Fiedler & Lundgren med runt 90 anställda, har man haft i 5 år och Tojos har tillverkat ett flertal produktvarianter åt dem. Den nya förpackningen har jobbats fram av designers och tillsammans med Tojos Plast och verktygstillverkare från Småland har man utvecklat den tekniskt komplicerade verktygslösningen. Detta har resulterats i ett toppmodernt verktyg som ska placeras i en ny formspruta där det nu ska produceras miljoner lock per år.

formsprutning 2k teknik04formsprutning 2k teknik05

Nya möjligheter med ny teknik

Tillverkningen av snusdosor räknas som livsmedelsemballage och Tojos Plast har kompetensen och uppfyller de hygienkrav som krävs för att också kunna jobba med andra emballagekunder inom Food och Medical.

På Tojos har vi lång tradition och erfarenhet av formsprutning och det finns en målmedveten satsning på att utveckla och att ligga långt framme när det gäller ny teknik. 2K-teknik ger oss nya möjligheter och vi har kapacitet att kunna producera fler och andra produkter med denna dubbelsprutningsteknik. Vi levererar lösningar som inkluderar allt från konstruktion och produktion genom formsprutning till montering och distribution av formsprutade plastprodukter. Kontakta oss så hjälper vi er att ta fram den bästa tekniska lösningen för just ert företags behov.


Vad kan vi hjälpa dig med? Har du frågor om egna projekt?

Vi utvecklar ständigt bättre och effektivare metoder med det senaste inom teknik i kombination med lång erfarenhet och kunnig personal.

Kontakta oss när du behöver hjälp med formsprutning i plast, boka ett möte eller för en offertförfrågan!