Nyhetsarkiv

 Presentation av tre medarbetare

I denna artikel presenterar vi de tre senast anställda hos oss och vi är nu totalt 12 medarbetare på Tojos som servar våra kunder med allt från försäljning, projektledning, produktion och till leverans. Här nedan kan du lära känna våra nya medarbetare lite bättre.

Tojos Plast medarbetare Christian Tojos Plast medarbetare MikaelTojos Plast formsprutar i bioplast


 

Tojos Plast medarbetare ChristianEn hejare på att springa

På lagret arbetar Christian Rasmusson med logistik sedan snart ett år. När Christian såg platsannonsen för tjänsten så tyckte han arbetsbeskrivningen passade perfekt in på honom så han sökte och fick tjänsten. Det är ett varierat arbete och han trivs jättebra.

Här kör han vant trucken mellan pallställen i den stora lagerlokalen och tar emot ankommande gods och lastar av och placerar gods på rätt plats. Han är en glad person som gillar när tempot är högt och är bra på att behålla lugnet i alla situationer.

Han ansvarar för ut- och inleveranser, transportbokningar samt packning av de produkter som ska levereras vidare. Tidigare har Christian arbetat med liknande arbetsuppgifter och är noggrann, van och trygg i sin roll. 

Christian springer gärna långt på fritiden – då är det millopp och maraton som gäller. När han inte är med familjen så blir det mycket löpträning.


 

Tojos Plast medarbetare MikaelProblemlösare som gillar äventyr

Mikael är senast anställd hos oss och har bara hunnit arbeta här ett par månader. Men som maskinställare har han lång erfarenhet och har bl.a. hunnit med att arbeta på både Ericsson/Nolato och TePe innan han kom till Tojos.

Bland robotar och maskiner övervakar och ser han till att arbetet flyter på utan för mycket driftsstörningar. Han byter verktyg i maskinerna när det är dags att sätta igång tillverkningen av nya produkter. Han provar ut maskinens verktyg och kontrollerar samt justerar så att allt fungerar som de ska innan produktionen sätts igång. Arbetet innefattar även felsökningar när det inte alltid går som man tänkt sig och han tycker att problemlösning är kul.

På grund av att det är många robotar i produktionen så krävs det behov av teknisk kvalificerad personal som kan hantera dessa.

Utanför arbetet är det resor som lockar och det blir gärna ett par om året. Även om favoritresmålet är Italien så går resan ibland till andra länder som lockar. Mikael är nyfiken och läser gärna in sig på resmålen och försöker hitta spännande sevärdheter som kanske inte alla andra hittar.


 
Tojos Plast formsprutar i bioplast

Med fokus på kunder och projekt

Mats hittar vi på kontoret där han arbetar som projektledare och säljare sedan 8 månader tillbaka. Här hjälper han såväl nya som befintliga kunder att förverkliga sina projekt och idéer baserat på formsprutade plastprodukter. Mats uppgift är att styra och koordinera alla aktiviteter inom respektive kundprojekt och har regelbundet kontakt med kunder, skickliga kollegor inom konstruktion, verktygsframtagning och produktion.

Här på Tojos har alla ”flera hattar” så på Mats ansvar ligger också bl.a. att hitta nya kunder, priskalkylering och marknadsföring.

Det känns jättebra, säger Mats och trivseln ligger på en mycket hög nivå tack vare våra trevliga kunder och kollegor.

Mats bakgrund är ”plast” och han har snart jobbat 23 år med detta spännande material. 14 år tillbringade han på Perstorp Plastic Systems i olika roller inom produktutveckling och försäljning. Dom efterföljande 8 åren på MW Security, som produktchef och strategisk inköpare tills bolaget köptes upp av ett kinesiskt företag och verksamheten flyttade från Sverige.

För 6 år sedan träffade Mats, Jan-Olof Wilhelmsson på Tojos för att se verksamheten och fick då ett mycket gott intryck av företaget och teamet bakom Tojos. När det var dags att avsluta tidigare anställning så kom han direkt att tänka på Tojos som en mycket intressant fortsättning på sin plastbana. Det ångrar han inte.

Mats tycker om att bygga långsiktiga och hållbara kundrelationer. Han anses som noggrann, analytisk och har lätt för att strukturera och prioritera möjligheter och att hitta positiva lösningar på ett konkret kundbehov.

I tidigare anställningar så har det blivit mycket resdagar så nu uppskattar Mats att vara hemma på ledig tid och umgås med familj och vänner. Den mesta tiden går åt till att ta hand om hus och trädgård. Ett nyvaknat intresse är att besöka en eller två intressanta städer i Europa per år.

Har du frågor om egna projekt, kontakta Mats Kallin så kan han berätta mer för dig om hur Tojos tillsammans med dig kan förverkliga dessa.

Mer om vår verksamhet och produktion kan du läsa om på vår hemsida: tojos.se   


 

Vad kan vi hjälpa dig med? Har du frågor om egna projekt?

Vi utvecklar ständigt bättre och effektivare metoder med det senaste inom teknik i kombination med lång erfarenhet och kunnig personal.

Kontakta oss när du behöver hjälp med formsprutning i plast, boka ett möte eller för en offertförfrågan!