Referenser SE

Bredden är vår styrka

Över sextio år i branschen har gett oss en gedigen erfarenhet. Här kan du se bredden av våra kunders plastprodukter och få veta lite mer om vad vi gör för dem.

Lösgodisbehållare

Lösgodisbehållare

Kunden har lång erfarenhet av produktion av lösgodisbehållare med ständigt nya helhetslösningar. En ny patenterade hygienisk godisbehållare har utvecklats.
Tojos har varit med vid framtagning av verktyg och tillverkar flertalet av detaljerna till godisbehållaren. Vi utför även efterbearbetning och montering av denna.

Entomed

Entomed

Entomed är ett specialistföretag inom ÖNH (öra, näsa och hals) med egen tillverkning av audiometrar, dels en omfattande agentur-verksamhet, och som erbjuder ett i det närmaste komplett sortiment av ÖNH produkter för primärvård, företagshälsovård, specialistmottagningar, sjukhus, industri och skolor.

Tojos har tagit fram verktyg till en av Entomeds audiometerlådor.

Dentokraft

Dentokraft

Kunden har utvecklat denna produkt som är ett komplement till tandborstning.
Tojos har varit med vid konstruktionen av Dentokraft och tagit fram verktyg. Vi formsprutar detaljen som är en dubbelgjutning i PP & TPE. Vi tar även hand om montering och paketering, och gör produkten klar för försäljning i butik.

Utrustning för tryckerier

Utrustning för tryckerier

Vår kund tillverkar fuktverk för tryckerier, främst för export-marknaden. Tojos har varit med vid framtagning av ett flertal nya verktyg.

Chemotechnique Diagnostics

Chemotechnique Diagnostics

Företaget utvecklar diagnostikmedel för hudallergier. Tojos tillverkar sedan flera år allergitestkammare.

Delaval International

DeLaval International

DeLaval utvecklar och marknadsför lantbruksutrustningar. Tojos har under flera år tillverkat produkter för deras eftermarknad.

Bibliotek

Bibliotek

Vår kund utformar, designar och marknadsför inredning och utrustning till bibliotek och skolor över hela Europa. I ett gemensamt projekt har vi tagit fram ett oömt talboksemballage, som även passar för CD- och DVD-skivor. Emballaget har en ficka för adresskort och kan kompletteras med en insats som ger plats för ytterligare en skiva.

Nasalprodukter

Nasalprodukter

Nasalprodukter har utvecklat Nosefrida® som är en nässug för förkylda småbarn. Produkten har utvecklats av läkare på Öron-Näs-Hals kliniken vid Universitetssjukhuset MAS i Malmö och uppfyller alla kraven på en bra barnnässug för flergångsbruk. Tojos tillverkar förutom nässug även etui och munstycke till NÄSFRIDA®. Vi tar hand om montering och paketering, och gör produkten klar för utplacering i butik.

Klippo

Klippo

Klippo brukar kallas Sveriges mest hållbara gräsklippare och det är Dahlmans Klippo som tillverkar dem. Tojos har varit underleverantör i större eller mindre omfattning under mer än trettio år. För närvarande har vi ett trettiotal aktiva verktyg.

Ljudtyfoner

Ljudtyfoner

Företaget tillverkar ljudtyfoner till fartyg och signalsystem för företag och myndigheter. Tojos gör horn och horndelar.

Metso Minerals

Metso Minerals

Metso Minerals säljer maskiner och utrustning för processindustrin i 150 länder över hela världen.

Siktelement

Tojos har tagit fram verktyg och tillverkar ett tåligt siktelement i TPU (polyuretan) som används i gruvindustrin.


Trellspray

Trellspray är den senaste produkten vi har tagit fram åt Metso Minerals. Även den är tillverkad i TPU. Trellspray används för effektiv spridning av vatten vid tex noggrann rengöring inom gruvindustrin.

Gardinsystem

Gardinsystem

Vår kund är dotterbolag till schweiziskt företag, som utvecklar motoriserade och manuella gardinsystem av toppkvalitet. Tojos har bland annat tagit fram verktyg för gardinglid, som nu tillverkas i stora kvantiteter. Fler projekt är även på gång.

Storkök

Storkök

Samarbetet med kunden började tack vare en av våra gamla kunder Electrolux Storkök. Tojos har genom åren tagit fram ställbara fötter för köksbänkar och ett antal produkter för tunneldiskmaskiner.

Tetra Pak

Tetra Pak

Mat måste förpackas för att transporteras - speciellt mat i flytande form. Den insikten har gjort Tetra Pak till ett världsledande förpackningsföretag. För Tetra Pak tillverkar Tojos maskinkomponenter i små serier. Ganska nyligen har vi framställt verktyg för medbringare och medbringararm med metallkomponenter ingjutna respektive eftermonterade.

Tojos var den första leverantören av formsprutade detaljer som Tetra Pak certifierade som specialistleverantör.

Aptus Elektronik

Passersystem

Företaget utvecklar funktioner för en effektiv förvaltning och ett tryggt boende och är Nordens ledande leverantör av passer-, boknings och porttelefonisystem för flerbostadshus.

Tojos har tagit fram och tillverkar front, ljusledare och tangenthållare till företagets knappsats- och beröringsfria läsare.